NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK

Jobb lesz nekünk a KIVA? Érdemes-e áttérnünk a kisvállalati adóra?

2012.11.26.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Lassan itt a bejelentkezési határidő! Milyen szempontokat mérlegeljünk, és hogyan számoljunk? Jobban járunk-e a KIVA-val?

Mikor nem pótolható az elmulasztott határidő? És mi ennek a következménye?

2012.11.12.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Jogvesztő határidők az adózás területén!

Számla - és nyugtaadási kötelezettség a szabadtéri rendezvényeken

2012.10.08.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mikor, kinek és milyen bizonylatot kell kiállítani? Milyen szankciókra kell számítani?

Tovább finomodnak a jövőre bevezetésre kerülő kisadózók adójával kapcsolatos szabályok!

2012.10.01.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mégis elszámolható költségként a kisadózó számlája? Mi változik még?

Rendkívüli támogatási rendszer a pályakezdők foglalkoztatásához!

2012.09.10.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Kik és milyen feltételekkel vehetik igénybe a bérköltség - és útiköltség támogatást?

Adókedvezmény segíti a megváltozott munkaképességű személyek vállalkozóvá válását!

2012.09.03.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Kik és milyen feltételekkel vehetik igénybe az adókedvezményt?

Megspórolhatja a könyvvizsgálat költségeit! De érdemes-e?

2012.07.30.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Idén változtak a kötelező könyvvizsgálat feltételei! Mit érdemes mérlegelni?

Szigorú pénzbírság a "vastag" pénztárcájú utazóknak!

2012.07.23.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mikor kell nyilatkozatot tenni? Milyen büntetésre számíthat, aki elfelejti? S mi köze ennek a vagyonosodási vizsgálatokhoz?

Van ellenszere a távközlési adónak!?

2012.07.09.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Hogyan csökkenthetjük a távközlési adó miatti többletköltségeinket?

A kockázati életbiztosítások nyereségnövelő hatása!

2012.06.25.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)A kockázati életbiztosítás, mint cafeteria elem! Mikor számolható el költségként a vállalkozásban?

Meghosszabbították az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határidejét!

2012.06.11.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mire kapnak haladékot az érintettek, és mire nem? Mikortól és milyen szankcióra kell számítani?

Foglalkoztatási kedvezményre jogosult, ha rehabilitációs kártyás munkavállalót foglalkoztat!

2012.06.04.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Ki igényelhet rehabilitációs kártyát? Milyen kedvezmények illetik meg a munkáltatót?

Mikor bünteti a NAV a vállalkozást és mikor a könyvelőt?

2012.05.14.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Miként változtak a szabályok? Meddig terjed a könyvelő felelőssége?

Tényleg kikerülhetik a kapcsolt vállalkozás miatti dupla adózást az EVA-s cégek?

2012.05.07.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mikor vagyunk kapcsoltak? Miért is adózunk duplán? Milyen kockázatai vannak egy közvetítő cég bevonásának?

Megéri kockáztatni? Milyen következménnyel jár, ha nem adja le a mérlegbeszámolót?

2012.04.30.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)1,5 milliós bírság, adószám-felfüggesztés, kényszer-végelszámolás és az ügyvezetői személyes felelősségre vonása! Kell ez bárkinek?

Hogyan kerülheti el a házipénztárral kapcsolatos bírságot?

2012.04.23.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mennyi lehet a pénztárunkban? Hogyan számoljon egy kezdő vállalkozás?

Indulhat a kiegészítő bérkompenzációs pályázat!

2012.04.23.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)További fontos információk és linkek…

Költséget takarít meg, ha befizeti a baleseti adót!

2012.04.16.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Paradox a gondolat !? Vagy mégsem?

Adót és járulékot spórolhat, ha megtéríti munkavállalójának a munkába járás költségeit!

2012.03.26.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mi minősül munkába járásnak? Kinek, mikor és milyen összeg erejéig adható adó- és járulékmentesen a költségtérítés?

Egyszerű-e az egyszerűsített foglalkoztatás?

2012.03.19.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Az "alkalmi" munkavállalás új szabályai. A létszámkeret meghatározása, foglalkoztatási korlátok stb.

Mire kell figyelni a szociális hozzájárulási adókedvezmény igénybevételekor?

2012.03.12.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mit jelent a rendeltetésszerű joggyakorlás a munkabérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezmény igénybevétele szempontjából?

A házipénztár szabályos működtetésével "zsebbe vágó" szankciókat kerülhet el!

2012.03.05.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Melyek a legfontosabb szabályok? Mikor, mivel büntet az adóhivatal?

Tudta, hogy az adóelőleg mérsékelhető?

2012.02.27.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Miért fizessen többet, mint amennyit tényleg muszáj? Mikor és milyen indokokkal kérhető az adóelőleg módosítása?

Adómegtakarítást érhet el a cégtelefonok költségelszámolásának helyes megválasztásával!

2012.02.20.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Milyen lehetőségek vannak, és melyiket érdemes választani? Nézzük meg a szabályokat, és számoljunk együtt egy kicsit!

Mire figyeljen, ha használt gépjárművekkel kereskedik, és bejelentkezett a különbözeti adózás hatálya alá is?

2012.02.13.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)A különbözeti adózás bonyolult szabályainál már csak azok gyakorlati alkalmazása bonyolultabb. Ha könyvelője nincs tisztában az áfa levonási jog speciális korlátaival, az könnyen adóhiányhoz vezethet.

Mentes-e a cégautó adó alól a forgalomból kivont személygépjármű?

2012.02.06.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mikor igen, és mikor nem? Csökkentheti-e vállalkozása cégautóadó kötelezettségét, ha ideiglenesen kivonja a forgalomból a társaság személygépkocsiját? Egy cégvezető esete a Hivatallal.

Pályázati pénzek segíthetik az elvárt béremelés teljesítését!

2012.01.30.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Ki, mikor és milyen feltételekkel juthat külső forráshoz annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a bérkompenzációnak?

Ismét a Cafetériáról! További lehetőségek!

2012.01.23.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)A bérköltség csökkentési lehetőségek után "kutatva" néhány további apróság, ami az Ön számára is érdekes lehet!

Milyen feltételekkel vonható le a lízingelt (bérelt) személygépkocsik ÁFA-ja?

2012.01.16.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Mikor kell arányosítani, és hogyan kell dokumentálni az áfa-levonás jogszerűségét?

Hogyan csökkentheti cége bérköltségét 2012-ben?

2012.01.16.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Új minimálbér, új garantált bérminimum és új szabályok: elvárt béremelés és kompenzáció! Hogyan lehet mindebből bérköltség takarékosan kijönni?

A bizonytalan adójogi helyzet bejelentésével tényleg elkerülhetők a bírságok?

2012.01.09.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Kik és hogyan alkalmazhatják az új adójogi intézményt? Melyek a jogszerű bejelentés feltételei? Mikor alkalmazható és mikor nem? Mivel kell számolnunk, ha ilyen bejelentést teszünk?

A társas vállalkozások vezető tisztségviselőinek társadalombiztosítási jogállására vonatkozó szabályok

2012.01.02.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Örökzöld téma. A szabályok évről évre változnak és finomodnak. Az ördög pedig a részletekben van!

Vannak-e legális kiskapuk a magas készpénzállomány ellen? S ha igen, miért nem?

2011.12.12.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Több pénz van cége házipénztárában, mint lehetne? Sokféle lehetőségről hallott, s el akarja kerülni a mulasztási bírságot? Vigyázzon! Nehogy többet ártson, mint használjon! Terítéken a "megoldások" jogkövetkezményei!

Mire figyeljünk az elektronikus számlával kapcsolatban?

2011.12.05.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)A mind nagyobb körben terjedő E-számla gyors és egyszerű a kibocsájtójának. Ugyanakkor veszélyt hordoz, különösen a számlabefogadó oldalán. Ha el akarja kerülni az adóhiányok és a bírságok kockázatát, figyeljen a részletekre!

Szigorodnak a veszteségelhatárolás szabályai! Érdemes már most számolni!

2011.11.21.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Az internetes portálokon ijesztő hírek olvashatók. A veszteség azonban - fő szabályként - nem vész el... s még csak nem is alakul át! Nézzük, kire és milyen szigorítás vonatkozik?

Csökkentse bérköltségét! Foglalkoztasson START kártyás munkaerőt!

2011.11.14.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Milyen járulékkedvezményekre számíthat START kártyás személy alkalmazása esetén?

Külföldi rendszámmal a magyar utakon!? Veszélyes zóna!

2011.11.07.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)A közelmúltban változtak a külföldi rendszámú gépjárművek magyarországi használatának szabályai. Mit nyerhet a szabályok ismeretével, és mit veszíthet ha nem tesz semmit? Milyen jelentősége van a 2011. december 31-i dátumnak?

A szükséges és elégséges minimálbér után fizeti a járulékot? Netán többet fizet a kelleténél? Költséget spórolhat, ha ismeri a szabályokat!

2011.10.11.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Sokak számára fejtörést okoz, milyen minimálbért kell adni a munkavállalónak, vagy a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjának. Sokan még mindig nem naprakészek a járulékok kötelező legkisebb összegét illetően, holott 2011-től kedvezően változtak a szabályok

Tényleg szép a SZÉP-kártya? Kiknek előnyös a Széchenyi Pihenő Kártya?

2011.08.08.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Újabb kedvezményes adózású juttatás a Cafeteria rendszerben! További évi 300 ezer forint béren kívüli juttatási lehetőség – mintegy 40 %-nyi költségmegtakarítással!

Miként tud kevesebből többet adni?

2011.05.02.   (Kategória: NYERESÉGNÖVELŐ MEGOLDÁSOK)Üdülési csekk és Cafeteria 2011-ben is! Közeleg a nyár, s vele az Üdülési csekkek szezonja! Ha Ön is ki akarja használni e költségcsökkentési lehetőségeket, érdemes tovább olvasnia!
keresés